Πόσο καιρό αντέχει μία αιώρα;

Πόσο αντέχει μια αιώρα? Ποιά αιώρα αντέχει πιο πολύ? τι πρέπει να προσέχω για να μην χαλάσω την αιώρα μου? ποία είναι η διάρκεια ζωής μιας αιώρας? τι χαλάει και καταστρέφει μια αιώρα?
Η αιώρα αποτελείται από το ύφασμα, και τα σχοινιά. Η ποιότητα αυτών των δύο στοιχείων, και ο τρόπος κατασκευής και πλέξης τους είναι πολύ σημαντικός για την αντοχή της αιώρας. Το υλικό κατασκευής της αιώρας επίσης παίζει πολύ μεγάλη σημασία. Σε γενικές γραμμές οι αιώρες είναι κατασκευασμένες από βαμβάκι ή συνθετικά υλικά, naylon, νάιλον, μετάξι αλεξίπτωτου συνθετικό, και συνδυασμούς αυτών των δύο. Κάθε αιώρα έχει στις προδιαγραφές της την αντοχή σε κιλά, που συνήθως εξαρτάται από το υλικό κατασκευής, την ποιότητα κατασκευής, και το μέγεθος της αιώρας. 
 
Όταν κάποιος αγοράζει μια αιώρα πρέπει να δίνει σημασία σε όλα τα παραπάνω για να βεβαιωθεί ότι η αιώρα που αγοράζει θα είναι ανθεκτική, και τουλάχιστον θα αντέχει τα κιλά του χρήστη. 

Η ζωή μιας αιώρας εξαρτάται από την χρήση που θα κάνει ο χρήστης της. Σίγουρα η αιώρα θέλει συντηρηση, προστασία, προσοχή, να ειναι καθαρή, στεγνή, να μην εκτιθεται σε αιχμηρα αντικείμενα. Η εμπειρία μας όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει , ότι μια αιώρα δεν φθείρεται από τον χρόνο και την χρήση , αλλά από την αμέλεια των χρηστών. Φανταστείτε το σαν ένα ύφασμα. Αν κάποιος αφήσει ένα ύφασμα για πολύ καιρό στον ήλιο, την βροχή, την υγρασία, ή αν κάτι αιχμηρό το ακουμπήσει τότε θα το καταστρέψει. Το ίδιο και με τις αιώρες. Εμείς συμβουλεύουμε ( για αυτό και η χρήση των γάντζων) ότι όταν η αιώρα δεν χρησιμοποιείται να μαζεύεται και να προφυλάσσεται. Και ανά πάσα στιγμή όποτε χρειαστεί με την χρήση των γάντζων μπορεί πολύ εύκολα να επανατοποθετηθεί. Κάτω από αυτές τις συνθήκες μια αιώρα μπορεί να αντέξει για πάρα πολλά χρόνια.

Σιγουρα κάποια υλικά ειναι πιο ανθεκτικά σε κάποιες συνθηκες, για παραδειγμα οι βαμβακερες αιώρες πρέπει να στεγνώνουν, γιατι η υγρασία τις χαλάει σε βάθος χρόνου σε σχέση με τις ναυλον, ή τις αλεξιπτώτου, ωστόσο όμως το βαμβάκη ειναι πολύ πιο ανθεκτικό στον ήλιο και την ζέστη. Ενα μικρό σκίσιμο ή κάψιμο μπορεί να καταστρεψει τελειως μία αλεξιπτωτου αιώρα αμέσως, αλλα όχι μια βαμβακερή υφασματινη αιώρα. Πάντως άσχετα από τα διαφορα χαρακτηριστικά της κάθε αιώρας, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ενημερωθεί πολύ σωστα για την αιώρα που θέλει να αγοράσει, το τρόπο που θα την χρησιμοποιήσει, την σωστή προστασία της αιώρας, έτσι ώστε να μην γίνεται λάθος χρήση και η αιώρα να αντέχει για παρα πάρα πολύ καιρό. 

Αυτος είναι και ο βασικός λόγος που οι αιώρες έχουν περιορισμένη εγγύηση, που σημαίνει ότι όταν κάποιος αγοράσει μια αιώρα πρέπει να την ελένξει πολύ προσεκτικά με το που θα την πάρει στα χέρια του για τυχόν ελάτωμα στην κατασκεύη. Μετα από οποιαδήποτε χρήση, δεν υπάρχει εγγυηση,


Μισαραλίωτου 20 Κουκάκι - Ακρόπολη τκ 11742 | 5 λεπτα από Μετρό Ακρόπολη | Βρειτε μας στο Google Map  | Τηλ.: 6975 630049, 6977 501318 | 
Το Σπίτι της Αιώρας © 2023. All rights reserved. Developed by TotalWeb®