Βασικά μέτρα ασφαλείας για την χρήση της αιώρας

Όλες οι αιώρες μας έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για την χρήση τους και την ασφάλεια που προσφέρουν. Είναι κατασκευασμένες με τον παραδοσιακό τρόπο της κάθε χώρας προέλευσης και η τεχνοτροπίας τους καθιστά σχεδόν αδύνατο το οποιοδήποτε περιθώριο ατυχήματος σε κανονικές συνθήκες. Ο τρόπος που οι αιώρες αγκαλιάζουν αυτούς που βρίσκονται μέσα τους ακόμα και όταν κοιμούνται είναι αδύνατος να πέσουν έξω από τις αιώρες.  Πάντα όμως θα πρέπει ο κάθε χρήστης να έχει στον νου του ότι η αιώρα δεν είναι κούνια ή τραμπάλα.!!

Η σωστή χρήση της αιώρας εξασφαλίζει στον χρήστη ασφάλεια αλλά και την σωστή στάση του σώματος έτσι ώστε οποιοδήποτε διάστημα που βρίσκεται κάποιος πάνω στην αιώρα να μπορεί να νοιώσει την άνεση και την χαλάρωση που η αιώρα προσφέρει.

Ο σωστός τρόπος χρήσης της αιώρας είναι να ξαπλώνουμε πάντα με μία κλήση σε σχέση με τον κεντρικό άξονα της αιώρας έτσι όπως είναι στημένη. Δείτε στο παρακάτω σχέδιο τον σωστό και λάθος τρόπος χρήσης της αιώρας.

Σωστή χρήση αιώρας

Χρησιμοποιώντας σωστά την αιώρα μας, εξασφαλίζουμε την ασφάλεια, την άνεση καθώς επίσης και την δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε σωστά όλον τον χώρο της αιώρας.

Οι προδιαγραφές για όλες μας τις αιώρες είναι βασισμένες πάνω σε αυτόν τον τρόπο χρήσης και αποτελεί έναν από βασικότερους κανόνες και για την χρήση της αιώρας αλλά και για την κατασκευή της. Οι περισσότερες αιώρες που είναι φτηνά αντίγραφα μια πραγματικής αιώρας, δεν μπορούν να καλύψουν αυτόν τον βασικό κανόνα, και πολλές από αυτές εκτός από την κακή τους ποιότητα κατασκευής, εγκυμονούν κινδύνους κατά την χρήση τους.

Είναι σημαντικό αν υπάρχουν παιδία να τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες για την χρήση της αιώρας.

Βασικά μέτρα ασφαλείας ξεκινούν από την επιλογή μια σωστής αιώρας ( δυστυχώς στο εμπόριο μπορεί να βρει κάποιος πολύ φτηνά αντίγραφα τύπου αιώρας που όμως δεν είναι αιώρες!! ) . Επίσης τα αξεσουάρ της αιώρας ( σχοινιά και γάντζοι) θα πρέπει να έχουν προδιαγραφές για τα κιλά που αντέχουν. Είναι σημαντικό προληπτικά όταν κάποιος είναι ξαπλωμένος σε μία αιώρα να μην απέχει πάνω από 40- 50 πόντους από το έδαφος.Τέλος ο χρήστης της αιώρας θα πρέπει να είναι λίγο προσεκτικός όταν κάθεται ή όταν σηκώνεται από μία αιώρα. Πάντα πρέπει να καθόμαστε στο μέσον της αιώρας με χαλαρές κινήσεις και όταν σηκωνόμαστε να βεβαιωνόμαστε ότι η αιώρα δεν έχει μπλεχτεί κάπου πάνω μας


Μισαραλίωτου 20 Κουκάκι - Ακρόπολη τκ 11742 | 5 λεπτα από Μετρό Ακρόπολη | Βρειτε μας στο Google Map  | Τηλ.: 6975 630049, 6977 501318 | 
Το Σπίτι της Αιώρας © 2023. All rights reserved. Developed by TotalWeb®